Nemci će juriti Mladića?

Nije poznato da li će nemački špijuni juriti haške optuženike, ali se zna da će Koštunica tražiti njihovu pomoć.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

07:27

Default images

Pošto su predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović izjavili da ima pomaka u potrazi za Ratkom Mladićem, nemački mediji su pod oznakom "hitno" objavili da će Koštunica pomoć tražiti i od njihovih agenata.

Koštunica će, kako prenose Večernje novosti, zamoliti kancelarku Nemačke Angelu Merkel da nemački agenti iz Savezne obaveštajne službe pomognu u hvatanju Mladića, ali i Radovana Karadžića. Nemački listovi se pozivaju na to da je Drašković u intervjuu listu Fraje prece iz Kemnica već uputio apel nemačkim agentima kako bi Srbiji bila pružena pomoć u približavanju Evropskoj uniji.

U pisanju nemačkih medija nije precizirano koju vrstu pomoći će Koštunica tražiti, odnosno da li bi se ta pomoć odnosila na njihov dolazak u Srbiju ili pomoć u inostranstvu. U nemačkim listovima se samo uzgred pominje da je Karadžić na nekom nepoznatom mestu u svetu. List podseća da je nemačka obaveštajna služba izložena teškim optužbama za nedozvoljenu saradnju s CIA u otmicama osumnjičenih za terorizam, ali i da je jedan od njihovih agenata bio vođa mase koja je izazavala nerede na Kosovu u martu 2004.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: