"Delta ne kupuje Novosti"

Delta holding i njen predsednik Miroslav Mišković nemaju nikakve veze sa ponudom za kupovinu akcija Novosti, navodi ta firma.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2006.

14:08

Default images

On nema veze s ponudom "dobrih, bogatih i iskusnih srpskih privrednika, voljnih da kupe akcije Novosti", objavila je radna grupa Skupštine akcionara NIP Kompanije Novosti AD. "Delta nije deo priče o anonimnim kupcima koji nastupaju s ponudom od 3.200 evra po akciji, preko brokerske kuće Citadel, predvođeni Manojlom Vukotićem", citirano je saopštenje Delta holdinga.

Delta i Mišković demantovali su i bilo kakvu vezu s Milanom Bekom povodom ponude za kupovinu akcija Novosti. "U eventualnu ponudu za otkup akcija Novosti po ceni od 3.200 evra ne učestvuje, niti ima nameru da učestvuje ni Vuk Hamović", obavestio je zvanično akcionare Novosti, a po Hamovićevom ovlašćenju, Nenad Savić, direktor za komunikacije EFT grupe, čiji je Hamović predsednik.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Novosti Manojlo Vukotić obavestio je akcionare te medijske kuće na Skupštini, 30. maja, da je potencijalni kupac akcija Novosti "grupa uspešnih i poznatih srpskih privrednika", čija imena nije naveo.

Iza njih i ispred njih, kako je rekao, stoji i on, a njihova usmena, nezvanična ponuda je 3.200 evra po akciji, s tim da potencijalni akcionari prodavci moraju da idu preko brokerske kuće Citadel.

Radna grupa Skupštine akcionara NIP Kompanije Novosti AD, formirana da bi razgovarala s potencijalnim kupcima, objavila je danas i zvanični izveštaj sa sastanka s Milkom Štimcem, predsednikom Komisije za hartije od vrednosti Srbije.

Štimac je, kako se navedi u izveštaju Komisije, ukazao akcionarima Novosti da je u toku neposredni nadzor nad brokersko-dilerskim društvom "Citadel Securitaes", kao i da je Zakon o preuzimanju akcionarskih društava u Srbiji, koji sutra stupa na snagu, povoljniji za akcionare jer su kupci koji preuzimaju akcionarska društa dužni da otkupe sve akcije.

Zvaničan pismeni zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za preuzimanje akcija Novosti podnela je dosad jedino medijska grupa VAC iz Nemačke, ponudivši 3.600 evra po akciji, uz napomenu da to nije i konačna cena. Reagujući na tu ponudu, direktor Kompanije Novosti Manojlo Vukotić izjavio je Fonetu da je "dobro da se cena akcija podiže u utakmici koja je otvorena".

Radna grupa akcionara Novosti najavila je informacije o komunikaciji s ministrom privrede u Vladi Srbije Predragom Bubalom, kao i sa biznismenom Milanom Bekom, koji je, uz Miškovića i Hamovića, pominjan kao jedan od članova grupe uspešnih i poznatih srpskih privrednika čiju je usmenu ponudu objavio Vukotić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: