Stanovi za raseljavanje

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obezbedila 15 novih stanova u naselju Denkova bašta.

Izvor: B92

Sreda, 10.05.2006.

18:13

Default images

Reč je o stanovima koji će biti korišćeni za privremen ili trajan smeštaj Beograđana koji će morati da budu raseljeni. Novi dvosobni i trosobni stanovi, vlasništvo Stambenog fonda Direkcije, biće novi dom za one čija se imovina našla na lokacijama na kojima Direkcija planira da gradi.

Boris Ranković, direktor Direkcije, najavio je početak rušenja i demontaže prve od 14 zgrada u azbestnom naselju. Stanari tog naselja biće postepeno raseljeni, takođe u stanove Direkcije. "I azbestno naselje biće rešeno stanovima za raseljavanje, u koje će stanovnici biti smešteni privremeno ili stalno, na lokacijama azbestnog naselja ili na nekim drugim lokacijama. Direkcija je napravila plan koji je izložila stanovnicima azbestnog naselja, da će najkasnije do 2011. stanovnici biti smešteni u stanovima sličnim ovim", kaže on.

Pored lokacije Denkova bašta, Direkcija finansira i izgradnju 110 stanova u naseljima Janko Lisjak i u Bloku 62. Stambeni fond Direkcije trenutno broji više od 300 stanova namenjenih za raseljavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: