Tender za autoput Horgoš-Požega

Vlada Srbije raspisala je tender za dodelu koncesija za izgradnju autoputa od Horgoša do Požege.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2005.

12:19

Default images

Državni sekretar za saobraćaj i saobraćajnu infrastrukturu Srbije Miodrag Jocić rekao je da je procenjena vrednost projekta oko 780 miliona evra. Procenjeni iznos troškova za ekspropijaciju zemljišta, planiranja i izgradnju 148 kilometara autoputa od Beograda do Požege, koji prolazi kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, iznosi oko 640 miliona evra.

Jocić je kazao da se potpisivanje ugovora sa izabranim izvođačem radova očekuje u avgustu ili septembru sledeće godine, kao i da su sve dileme oko trase autoputa već razrešene.

Predmet koncesije su izgradnja leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada, dužine 106 kilometara, održavanje 68 kilometara autoputa od Novog Sada do Beograda i projektovanje i izgradnja autoputa od Beograda do Požege, dužine 148 kilometara, navedeno je u oglasu o raspisivanju tendera.

Koncesija se daje na 25 godina, a prvi deo tendera koji je objavljen 13. oktobra u beogradskom listu Politika i časopisu Fajnenšel tajms je kvalifikacioni, a u drugom delu će biti izabran najpovoljniji ponuđač.

Rok za dostavljanje ponuda za kvalifikacioni deo tendera je 30. novembar ove godine, dokumentacija za kvalifikaciju će biti otvorene 5. decembra u Direkciji za puteve Srbije, a Tenderska komisija će listu kvalifikovnih kandidata objaviti 15 dana nakon otvaranja ponuda.

Kvalifikovani ponuđači će za učešće u drugom delu tendera morati da dostave bankarku garanciju u iznosu od 40 miliona evra, rok za podnošenje ponuda je 17. april 2006. godine, otvaranje ponuda je 24. aprila, a Tenderska komisija će izbor najpovoljije ponude izvršiti u roku od 60 dana.

Kostreš: Nećemo to dozvoliti

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš najoštrije je osudio odluku Vlade o tenderu i rekao da vlasti Vojvodine tako nešto neće dozvoliti. "Naravno da pokrajinska administracija neće dozvoliti tako nešto i da nećemo prihvatiti taj tender jer je Skupština Vojvodine već dva puta zahtevala da taj tender ne bude prihvaćen jer je protivan interesima građana Vojvodine", rekao je Kostreš i zapretio blokadama autoputa kroz Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: