Ponovo dojava o bombi u B92

Zgrada B92 evakuisana je u četvrtak kasno uveče nakon dojave da je postavljna bomba. Razlog pretnji - uređivačka politika.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2005.

01:18

Default images

U četvrtak oko 23.25 nepoznata muška osoba pozvala je telefonom B92 i rekla da je u zgradi postavljena bomba zbog "antisrpske kampanje" koju ta kuća vodi. Obaveštena je policija koja se pojavila na licu mesta nepunih pet minuta nakon poziva. Zgrada je evakuisana, a specijalističke ekipe policije detaljno su je pregledale i ustanovile je da je reč o lažnoj dojavi.

Zbog evakuacije svih zaposlenih koji su se u tom trenutku našli u zgradi B92, došlo je do privremene izmene programske šeme TV B92. Nakon odlaska policije, program je normalno nastavljen.

Ova je druga telefonska pretnja bombom u samo tri dana, a predstavlja samo nastavak svakodnevnih pretnji kojima je B92, prvenstveno putem Interneta, izložen u poslednjih nekoliko nedelja.

"Moglo se pretpostaviti da je prijava lažna, ali se to uznemiravanje uvek ozbiljno prima", rekao je Veran Matić, direktor B92. Kuća, kazao je, ni na koji način neće menjati svoj način rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: