Tela putnika zaglavljena na dnu

Tela putnika, koji su se utopili u Tisi posle sletanja autobusa sa Žabaljskog mosta, verovatno su zaglavljena na dnu reke.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2005.

14:09

Default images

"Smatramo da su nastradali putnici zaglavljeni na dnu reke, zbog čega ne možemo da ih otkrijemo i lociramo ni sonarima, niti na bilo koji drugi način", rekao je vođa ronilaca Civilne zaštite Srbije Milan Mihailović agenciji Beta.

On je rekao da je vodostaj Tise "i dalje ogroman", jer je ta reka zbog kiša povremeno rasla i prethodnih dana, izlila se iz korita i potopila šumske komplekse i na levoj i desnoj obali.

Mihailović je dodao da je proteklih 35 dana od sletanja autobusa zrenjaninskog "Autobanata" sa Žabaljskog mosta "učinjeno sve što poznaju teorija i praksa u sličnim prilikama".

"Uvereni smo da su nesrećni ljudi još uvek zaglavljeni u rečnom koritu Tise i da ih voda nije odnela u Dunav", ocenio je i napomenuo da se svakodnevno pretražuje 28 kilometara toka reke od Žabaljskog do Titelskog mosta, gde je postavljena osmatračnica za dežurstvo "24 časa dnevno".

Nakon nesreće na Žabaljskom mostu, 15. aprila, ribari su spasili sedam putnika i izvukli tela troje poginulih. Ronioci Civilne zaštite Srbije tragaju za još sedmoro nestalih putnika. Autobus zrenjaninskog "Autobanata" izvađen je iz Tise 24. maja, kada je i obavljen uviđaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: