Janjić: Tadić- Rugova 7. juna

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić smatra da će do susreta predsednika Srbije i Kosova, doći 7. juna.

Izvor: B92, Beta

Subota, 14.05.2005.

11:58

Default images

Janjić je izjavio da bi se Boris Tadić i Ibrahim Rugova mogli sresti na jednoj međunarodnoj konferenciji. On smatra da će doći i do susreta premijera Srbije i Kosova, Vojislava Koštunice i Bajrama Kosumija.

"Svi oni koji učestvuju u pripremi tog susreta dogovorili su se da ne treba ići preambiciozno, što je dobro. Trenutne okolnosti nisu takve da bi se napravio takozvani istorijski preokret, ali jedno rukovanje, jedna zajednička poruka bi jako dobro došla", rekao je Janjić za Betu.

Inače, Pres služba predsednika Srbije saopštila je juče da je od šefa UNMIK-a dobila informaciju da Soren Jesen Petersen nije uspeo da organizuje sastanak Tadića i Rugove.

Kosumi spreman na susret sa Koštunicom

Spreman sam na susret sa srpskim premijerom, kaže predsednik vlade Kosova Bajram Kosumi.

On je u intervjuu za "Dojče vele" kazao da sa Vojislavom Koštunicom želi da razgovara o tehničkim pitanjima: "Ja sam spreman da se sretnem sa njim i takav stav ne izražavam prvi put sada jer sam od početka govorio da sam spreman da se susretnem sa političkim liderima Srbije, uključujući i premijera Koštunicu, sa kojim stvarno želim da se sastanem i da razgovaram o tehničkom dijalogu Kosova i Srbije".

On je naglasio da bi glavna korist ovakvog susreta bio podsticaj radnim grupama za dijalog. Kosumi je kazao da nije razmatrana mogućnost da se sa Koštunicom sretne u Berlinu, kojeg će uskoro posetiti: "Ja sam pozvao premijera. Koštunicu na sastanak i spreman sam da se susretnemo. Ne verujem da će se to desiti sada u Berlinu ali nije ni važno na kojem mestu ćemo se sresti, da li ćemo se sresti na nekom trećem mestu uz prisustvo medjunarodne zajednice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

21 h

Podeli: