7 sati pritvora zbog vojnog roka

Policija uhapsila, a zatim pustila Milana Vrsajkova, sa dvojnim državljanstvom SCG i Slovenije, jer nije odslužio vojni rok.

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2005.

21:05

Default images

Vrsajkov je pušten oko 22.30 iz pritvora, izjavio je jedan od njegovih pravnih zastupnika Vladimir Beljanski. On je objasnio da je Vrsajkov bio uhapšen jer je protiv njega bio pokrenut postupak zbog izbegavanja vojne obaveze. On je uhapšen na graničnom prelazu kod Bačke Palanke i proveo je sedam sati u pritvoru.

"Zakon, međutim, propisuje da dvojni državljani koji prebivalište imaju na teritoriji druge države, a ne SCG, ne podležu obavezi služenja vojnog roka u SCG, sem ako sami tako nešto ne zahtevaju", rekao je Beljanski.

On je dodao da je pritvor Vrsajkovu ukinut, da je sud korektno postupao, a da o daljem postupku odlučuje nadležni tužilac. Milan Vrsajkov je agenciji Beta rekao da je nakon sedam sati provedenih u pritvoru "dobro shvatio šta znači sloboda". "Prema meni su svi korektno postupali, ali ja sam sedam sati bez razloga sedeo u pritvoru. Ne znam šta da kažem, sem da poručim vlastima da drugačije postupaju sa mladima", kazao je Vrsajkov.

Vrsajkov, rođen 1971. godine, koji je muzički umetnik, od svoje 17. godine ne živi u Novom Sadu i u SCG. Kako je agenciji Beta ranije večeras ispirčala njegova supruga Jasna Nadles Vrsajkov, njega je policija uhapsila nakon što su na ulazu u Srbiju predali slovenačke pasoše na redovnu kontrolu.

Ona je kazala da su njih dvoje pre polaska na put u konzulatu SCG u Ljubljani dobili informaciju da njen suprug neće imati problema jer poseduje dvojno državljanstvo, a sličnu potvrdu dobili su i iz Generalštaba Vojske SCG. Ona je dodala da je o slučaju obavestila slovenačku ambasadu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: