G. Kljajević se vratio na posao

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2004.

15:12

Default images

Goran Kljajević vratio se u sredu na dužnost predsednika Trgovinskog suda u Beogradu.

On je na konferenciji za novinare koju je sazvao u zgradi ovog suda saopštio da je prekinuo godišnji odmor kako bi javnost obavestio da se i dalje nalazi na mestu predsednika Suda. Veliko personalno veće Vrhovnog suda Srbije utvrdilo je rešenjem od  5. jula da ne postoje razlozi za razrešenje Kljajevića koje je predlagao Vrhovni sud Srbije.

Goran Kljajević je rekao kako Trgovinski sud smeta “centrima moći”, ali nije želeo da precizira na koje centre moći misli. "Po mojoj oceni, sve to određuju određeni centri moći, koji bi hteli, kao što je to bilo do 2000. godine, da privatizuju sud i da sud ne radi po zakonu, već po nečijim nalozima", rekao je Kljajević.

Ministar finansija Mlađan Dinkić, koji je upozoravao na mahinacije u Trgovinskom sudu, ocenio je povratak Kljajevića na dužnost predsednika ovog suda kao “sumrak pravosuđa”, dodavši da je deo pravosuđa u Srbiji zavisan od finansijskih moćnika. "Ako neko u Srbiji sigurno ne zaslužuje da bude na čelu ni jednog suda, a kamoli Trgovinskog u Beogradu, to je onda gospodin Kljajević. Nakon donošenja ustava G17 plus će pokrenuti inicijativu da se donese poseban ustavni zakon, koji će značiti reizbor svih sudija u Srbiji. Problem u našem sudstvu što korumpirani štite jedni druge. Ima ih na svim nivoima. Oni koji određuju da li neko može da bude sudija ili ne, oni su zapravo takođe korumpirano", rekao je Dinkić.

Kljajević je potvrdio navode štampe da je ponovo bio pozvan u Upravu za borbu protiv organizovanog kriminala: "U utorak u 16 čaova sam, poštujući instituciju policije, otišao na razgovor i dao izjavu na tu temu, ustvari o istoj temi o kojoj sam dao izjavu i kao građanin. Radi se o ‘Ineks – intgereksportu’, što je upravo četvrta tačka koja i meni stavlja na teret da nisam savesno vršio dužnost."

U rešenju Vrhovnog suda Srbije o suspenziji Gorana Kljajevića navedeno je da je u izveštaju komisije koja je izvršila kontrolu rada Trgovinskog suda u septembru prošle godine konstatovano nezakonito poslovanje sudije Kljajevića u stečajnom predmetu protiv strečajnog dužnika Kompanije Ineks Intereksport, kao i u postupku stečaja nad Sartidom AD iz Smedereva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: