UHAPSEN RADE MARKOVIC

Izvor: B92

Subota, 24.02.2001.

23:25

Default images
Republicki ministar pravde Vladan Batic potvrdio je u nedelju uvece na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, da je doskorasnji sef Sluzbe drzavne bezbednosti Srbije Radomir Markovic uhapsen na osnovu naloga Okruznog javnog tuzilastva u Beogradu, zbog sumnji da je izvrsio krivicno delo ubistva i falsifikovanja sluzbenih izjava. Markovic i jos dva uhapsena lica, optuzeni su za umesanost u ubistvo cetvorice visokih funkcionera Srpskog pokreta otpora na Ibarskoj magistrali kod Lazarevca 3. oktobra ’99. godine, kao i zbog falsifikovanja sluzbenih izjava.

U saobracajnoj nesreci kod Lazarevca zivote su izgubili Veselin Boskovic, Zvonko Osmajlic, Vucko Rakocevic i Dragan Vusurovic, a lakse je povredjen Vuk Draskovic. Republicki ministar pravde je podsecajuci na to, istakao da je nesrecu izazvao kamion marke "mercedes", vlasnistvo Ministarstva unutrasnjih poslova republike Srbije.

Istraga je u toku, a nakon zavrsetka istrage, javnost ce biti obavestena o svim detaljima, rekao je Vladan Batic. On nije zeleo da odgovori ko su ostala dvojica uhapsenih, a na pitanje da li je medju njima i bivsi sef beogradske policije, Branko Djuric, Batic je odgovorio da je cuo tu informaciju, i dodao: "nemamo takvu informaciju. Ta lica o kojima se radi nisu poznata siroj javnosti." Ministar pravde je napomenuo da se intenzivira istraga i prikupljanje informacija i o drugim krivicnim delima koja su poslednjih godina intrigirala javnost. Na pitanje da li svedocenje Radeta Markovica moze posluziti za pokretanje istrage protiv Slobodana Milosevica, Vladan Batic je odgovorio: "O tom po tom. Mi nememo razloga i nije nase da iznosimo detalje iz iskaza bilo kog od osumnjicenih. Rekao sam vec, kada se zavrsi istraga onda cemo imati vise saznanja o svemu tome", prenosi Radio B92.

Batic je novinarima preneo da je hapsenje Markovica pocetak odlucne borbe protiv kriminala u zemlji, u kojoj niko nece biti nedodirljiv i postedjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: