Ferhagen: Odluka o SSP-u u junu

Holandija će konačnu odluku o odmrzavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju doneti u junu na osnovu Bramercovog izveštaja, kaže za B92 Maksim Ferhagen.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

13:11

Default images

Holandski ministar inostranih poslova u ekskluzivnom intervjuu za B92 izjavio je da će, ako Ratko Mladić bude uhapšen u međuvremenu, sporazum biti odmah odblokiran. Ferhagen je naveo da izveštaj haškog tužioca Serža Bramerca mora da sadrži elemente koji potvrđuju da Srbija zaista čini sve da privede pravdi odbegle haške optuženike.

Posle nekoliko poziva i odlaganja u Beograd sutra konačno stiže ministar inostranih poslova Holandije Maksim Ferhagen, koji je javnosti u Srbiji označen kao neko ko je usporavao put Srbije u evropske integracije.

On će se sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i ministrom Vukom Jeremićem.

Pre polaska za Beograd, Ferhagen je danas dao eksluzivni intervju za B92.

"Cilj posete Beogradu nije da mene ubede da Srbija sarađuje sa Haškim sudom", rekao je Ferhagen navodeći da će saradnju sa Hagom oceniti iz Bramercovog izveštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: