Četvrtak, 24.02.2005.

19:40

Zvezdara ipak demokratama?

Predstavnici DS-a, DSS-a i G17 plus na lokalnom nivou dogovorili se da će formirati vlast u opštini Zvezdara.

Izvor: B92

Default images

Posle tri meseca bezuspešnih pregovora i nakon izbora radikala za predsednika opštine Zvezdara u Beogradu, predstavnici tri stranke postigli su dogovor, a kada će biti zakazana nova sednica, na kojoj bi trebalo da bude smenjen sadašnji predsednik opštine, kao i ko će to biti, biće poznato posle konsultacija odborničkih grupa ovih stranaka.

DS, DSS i G17 plus u skupštini opštine Zvezdara imaju 31 od 53 odbornika. Dogovor između ovih stranaka do sada nije bio moguć, zbog čega je na sednici u petak smenjen predsednik opštine iz DS-a i izabran kandidat radikala.

Predsednica Gradskog odbora G17 plus Branka Bošnjak je na konferenciji za novinare, održanoj nakon višečasovnog sastanka predstavnika te tri partije, kazala da je na sastanku odlučeno da na Zvezdari vlast bude demokratska. Predsednik Gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović kazao je da o postignutom dogovoru "tek prestoje konsultacije sa odbornicima i rukovodstvima stranaka".

Na sednici u novembru glasovima poslanika DS-a, G17 plus, PSS-a Bogoljuba Karića i SDP-a Nebojše Čovića sa 27 glasova izabran je predsednik iz DS-a. Dva od tri poslanika PSS-a, koji su glasali za njegov izbor, zatim su prešla u DS, što je DSS komentarisao kao kupovinu poslanika sa željom da se ta stranka potpuno izbaci iz opštinkse vlasti.

Na poslednjoj sednici u petak za predsednika opštine, glasovima DSS-a, radikala, socijalista, Pokreta snaga Srbije i Socijaldemokratske partije, izabran je radikal Ljubiša Stojimirović. Ipak, presudan je bio jedan glas. Naime, od dva poslanika SDP-a jedan je glasao za, a jedan protiv smene predsednika opštine iz DS-a. Mirjana Josifović podržala je DS i, kako kaže, zbog pritisaka napustila SDP.

Miting koji su zbog izbora radikalskog predsednika opštine za sutra najavili DS i G17 plus, i posle današnjeg dogovora, neće biti otkazan. Predstavnici ovih stranaka ističu da će građanima ove opštine poručiti da će Zvezdara dobiti demokratsku vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

19 h

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

1 d

Podeli: