Petak, 03.06.2011.

07:54

Formiran štab za vanredne situacije

U Srbiji je formiran prvi krizni štab za vanredne situacije na čijem čelu će biti ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Default images

Štab će koordinisati policijom, vatrogascima i vojskom u kriznim situacijama, kao što su požari, poplave, zemljotresi, klizišta.

Za dve nedelje skupština Srbije trebalo bi da usvoji i nacionalnu strategiju za otklanjanje rizika u vanrednim situacijama.

Načelnik tog sektora, Predrag Marić rekao je da je za predstojeću letnju sezonu sve spremno kako bi se izbegle eventulane velike štete od šumskih požara.

"Ideja je da kao i prošle godine pokušamo da sa min za vandr situacije rep Rusije i u kordinaciji sa mehanizmima EUZ uspostavimo jedan monitornig i prisustvo ruskih letelica u odreeđenom vremenskom periodu tokom leta u nišzu u Srbiji koji bi dejstvovale ne samo u Srbiji već i u regionu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: