Nedelja, 29.03.2015.

09:48

Povlačenje pape je moguće

Bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenborn smatra da je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve pape Franje sa te funkcije.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

On je, u intervjuu bečkom dnevniku listu "Esterajh", kazao da je "zamisliva ostavka pape Fransiska", dodajući da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile izjave pape.

Šenborn je podsetio da je papa Fransisko star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe.

"To što ima takav osećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže šta misli. Papa Fransisko je izneo mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Bendikt", podsetio je on.

Prema njegovim rečima, povlačenje pape je tako moguće.

Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franju i da mogu samo poželeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ali, dodaje, treba imati i razumevanje ako jednog dana kaže da nema više snage.

Papa Franja, prema njegovim rečima, je "ogroman poklon", te ga poredi sa papom Jovanom XXIII, koji je pre pet decenija doneo novine u crkvu.

"On je osveženje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije komplikovan i živi život okrenut siromašnima i napaćenima", smatra Ssenborn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: