VU:I večeras ponovo razbijene table

Dvojezična latinično-ćirilična tabla na zgradi vukovarske policije večeras je ponovo razbijena i to samo nekoliko sati pošto je postavljena nova, javio je HRT.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

22:37

Default images

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je večeras za tri nacionalne telelvizije da su dvojezični natpisi državnih ustanova postavljeni u skladu sa zakonom i najavio da će skinute i polomljene ploče biti ponovo postavljene.

Posle obeležavanja 23. godišnjice osnivanja 204. vukovarske brigade, grupa branitelja, među kojima i dve žene, s osam lokacija u gradu skinulo je 14 dvojezičnih tabli s nazivima ustanova.

Policija je sprečila skidanje table sa zgrade vukovarske policije, pa je ona razbijena. Neoštećene table predate su u Gradskoj upravi za gradonačelnika.

Nešto kasnije na zgradi policije postavljena je nova dvojezična ploča, koju je, kako prenose mediji, oko 19 časova razbila jedna žena.

Vukovarsko-sremska policija saopštila je ranije da je zbog nasilnog skidanja tabli na informativni razgovor privedeno šest osoba, koje su posle saslušanja puštene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: