Osuđen jedan od vođa morsijevaca

Egipatski sud osudio je jednog od vođa Muslimanske braće, Mohameda el Beltagija na godinu dana zatvora zbog uvrede suda.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2014.

22:29

Default images

To je prva presuda lideru te organizacije otkad je prošle godine zabranjena, preneo je Rojters, pozivajući se na neimenovane bezbednosne i sudske izvore.

Beltagi je jedan od 13 vođa Muslimanske braće koje tužilaštvo tereti, zajedno sa bivšim predsednikom Egipta Mohamedom Morsijem, za podstrekivanje ubijanja demonstranata isped predsedničke palate, tokom protesta krajem 2012.

Današnja presuda odnosi se na odvojenu optužnicu za vređanje suda tokom saslušanja, kada je Beltagi optužio tužilaštvo za zaveru protiv lidera Muslimanske braće.

"Sud je odlučio da kazni optuženog, Mohameda el Beltagija, na godinu dana zatvora po optužbi za vređanje suda", rekao je visoki sudski zvaničnik Rojtersu.

Morsi je svrgnut intervencijom vojske, koja je usledila posle masovnih protesta, prošlog jula.

Vlasti u Kairu potom su pokrenule široku akciju prtiv Muslimanske braće, hapšenjem hiljada članova te organizacije po optužnicama za nasilje.

Muslimanska braća su označena kao teroristička organizacija prošle godine i većina njenih vođa su iza rešetaka, čekajući suđenja po optužnicama vezanim za nasilje i terorizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: