Predsednik Nikolić čestitao Uskrs

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je čestitku povodom Uskrsa, svim vernicima koji proslavljaju ovaj praznik.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2014.

19:16

Default images

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolic uputio je čestitku njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim građanima Republike Srbije koji proslavljaju ovaj praznik.

Najveći hrišćanski praznik predsednik Nikolić čestitao je i građanima Republike Srbije katoličke i protestantske veroispovesti, Beogradskom nadbiskupu i časnim ocima Beogradske nadbiskupije. U čestitki predsednika Republike posebno se ističe:

"Pobeda naseg spasitelja Isusa Hrista nad smrću, nauk vaskrsenja sina Božjeg, nada su za sve verujuće da su pravda i dobrota uvek jače od nepravde i zla.

U prazničnim danima u kojima slavimo vaskrsenje Isusovo, neka naše molitve budu posvećene zdravlju i napretku naših porodica, prijatelja, našem rasejanju, slabim i ugroženim sunarodnicima, napretku zajedničke nam domovine Srbije, dobrobiti svakog čoveka bez obzira na versku pripadnost. Neka snaga naše zemlje bude u razumevanju, ljubavi i solidarnosti kojoj nas uči naša vera.

Svim građanima Srbije koji proslavljaju Vaskrs, čestitam najveći hrišcanski praznik sa željom da ga proslavimo okruženi porodicom, u miru sa sobom i drugima."

Građanima su čestitke uputili brojni predstavnici vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: