SAD: 18 žrtava snežnog nevremena

Najmanje 18 ljudi izgubilo je život u snežnom nevremenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2014.

22:42

Default images

Najnovija žrtava je registrovana danas u Njujorku kada je snežni plug udario i ubio 36-godišnju trudnicu na parkingu supermarketa, saopštila je policija

Američki FlightStats (Globalno praćenje avioletova i planiranje putovanja) saopštio je da su aviokompanije juče otkazale najmanje 3.700 letova i još 6.500 danas, od kojih mnogi za i iz Njujorka, Atlante, Filadelfije i Vašingtona, a na hiljade putnika je ostalo zarobljeno na aerodromima.

Istovremeno oko 950.000 domova ostalo je bez električne energije, uglavnom u Džordžiji i Severnoj i Južnoj Karolini.

Prestonica Vašington je postao "grad duhova" pošto većina autobusa ne saobraća, a metro je gotovo prazan.

Na stotinu saobraćajnih nezgoda prijavljeno je u Karolini i Džordžiji, gde klizavi putevi ometaju brzo reagovanje u vanrednim situacijama, prenela je agencija AFP.

Više od 2.300 vojnika i pripadnika Vazduhoplovstva nacionalne garde su angažovani, navodi se u saopštenju iz Pentagona, dok je Federalna agencija za vanredne situacije (FEMA) navela da su u stalnom kontaktu sa državnim kancelarijama za vanredne situacije u Merilendu, Pensilvaniji i Virdžiniji kako bi oni procenili da li je potreba pomoć kako oluja dobija na intenzitetu.

Pored pomoći FEMA, razni lokaliteti širom severoistočnog regiona spremni su da budu vanredna skloništa poput crkvi i rekreativni centri, gde stanovnici mogu ostati na toplom.

Snežna oluja sa mnogo snega i leda pogodila je danas istočni deo Sjedinjenih Američkih Država i premešta se na sever, a Američka nacionalna meteološka služba upozora da arktički vazduh će pokriti široki pojas od Džordzije do Nove Engleske.

Predsednik Barak Obama potpisao je deklaraciju o vanrednom stanju u Džordžiji i Južnoj Karolini gde je led okovao čak i palmino drveće na plaži, dok su guverneri proglasili vanredno stanje od Luizijane do Nju Džersija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: