Odbačena prijava za koncert Bekute

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku odbacilo prijavu Opštinskog odbora DS protiv predsednika opštine Milisava Mirkovića zbog trošenja sredstava za Bekutin koncert.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2013.

20:49

Default images

Mirković je na sednici lokalnog parlamenta pročitao odluku Osnovnog tužilaštva u kojoj se ističe da ne postoji osnovana sumnja o izvršenju krvičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

On je istakao da je "tužilaštvo ocenilo da nema ni bilo kog drugog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Opštinski odbor DS-a je krajem jula podneo krivičnu prijavu protiv Mirkovića zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava za koncert Ane Bekute koji je održan u aprilu, povodom Dana opštine, uz prisustvo tadašnjeg ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića.

U krivičnoj prijavi je istaknuto je Mirković potpisao ugovor o organizaciji koncerta, iako lokalna samouprava po zakonu nema nikakve veze sa tom delatnošću, niti je mogla da ga organizuje.

Predsednik Opštinskog odbora DS-a Nebojša Gojković izjavio je da je Mirković prekršio i Zakon o javnim nabavkama jer nije objavljen poziv da i drugi pevači podnesu prijave. Iz budžeta je za taj koncert isplaćeno 1.051.000 dinara, uz favorizovanje Ane Bekute.

Na današnjoj sednici Skupštine opštine predsednik Mirković je rekao da sada razmišlja da podnese krivičnu prijavu protiv Gojkovića zbog neistina koje su izrečene na njegov račun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: