Ribar prodao mafiji tonu eksploziva

Uhapšen pedesetsedmogodišnji ribar Kozimo D'Amato koji je pre dve decenije mafiji prodao više od tone TNT iz dve neeksplodirane bombe iz Drugog svetskog rata.

Izvor: FoNet, Veèernje novosti

Ponedeljak, 12.11.2012.

23:36

Default images

Eksploziv je iskorišćen za seriju bombaških napada u kojima je početkom devedesetih poginula 21 osoba.

Ribara je odao bivši mafijaški bos iz Palerma, Gaspare Spatuca koji je kao "pokajnik" razvezao odlučio da sarađuje sa vlastima u zamenu za manju kaznu, prenose italijanski mediji.

Ribar je prodao mafiji eksploziv 1992. godine, a on je iskorišćen za atentat na sudiju Đovanija Falkonea i Salvatorea Borselina, poznate po borbi protiv Koza nostre, u kojem je poginulo i devet telohranitelja sudija.

Isti eksploziv je upotrebljen za bombaške napade u Firenci i Milanu u kojima je kasnije, iste godine ubijeno 10 ljudi.

Italijanski istražitelji su izvestili da je uhapšeni ribar rođak osuđivanog mafijaškog bosa Cozima Lo Nigre, ali do sada vlasti ga nisu povezivale sa mafijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: