SNS smenjen s vlasti u Blacu

Šef odborničke grupe SNS u Blacu Srđan Mijatović rekao je da je ta stranka smenjena sa vlasti. DSS demantovao da je ova stranka "izbačena" iz koalicije.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 12.11.2012.

11:18

Default images

Mijatović je za agenciju Beta kazao da su takvu odluku usvojili odbornici Ujedinjenih regiona Srbije, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije (DS S), uz pomoć odbornika Demokratske stranke.

Skupštinska većina je smenila članove upravnih odbora u Domu zdravlja i školama, koji su pripadnici Srpske napredne stranke.

Mijatović je rekao da su se koaliciji URS, SPS i DS S priključila dva odbornika iz DS, čime je, kako kaže grobo prekršen koalicioni sporazum sa SNS, pa je tako izvršna smena naprednjaka u upravnim odborima.

"Očekujemo da na narednoj sednici bude smenjen i zamenik predsednika opštine Blace, koji je iz SNS, ali i još nekoliko članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova, koji su takodje iz naše stranke. URS, SPS i DS S su prekršili koalicioni sporazum i mi ćemo se žaliti nadležnom Ministarstvu, kao i Upravnom sudu", kazao je Mijatović.

Do poslednje sednice lokalnog parlamenta, vladajuću koaliciju su činili SNS sa pet odbornika, URS sa pet, DS S sa sedam i SPS sa dva odbornička mandata. Demokratska stranka, koja je u opoziciji, ima sedam odbornika u lokalnoj skupštini.

Predsednik opštine Blace Radoje Krstović (DSS) demantovao je večeras tvrdnje u saopštenju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Blacu da su izbačeni iz vladajuće koalicije u tom gradu.

Krstović je kazao da je iznenađen i zatečen saopštenjem koje je izdao Opštinski odbor SNS u Blacu i da predsednik Opštinskog odbora naprednjaka Milan Miljković, koji potpisuje saopštenje, obavlja funkciju zamenika predsednika opštine.

"Tačno je da su svi članovi Upravnog odobra Doma zdravlja razrešeni dužnosti, jer za šest meseci nisu održali ni jednu sednicu, čak ni konstitutivnu. Među njima ima pripadnika svih vladajućih stranaka", kazao je Krstović Tanjugu.

U ranije danas izdatom saopštenju Opštinskog odobra SNS u Blacu navedeno je da je politička situacija u opštini Blace rezultirala izbacivanjem SNS-a iz vladajuće većine, na sinoćnoj sednici Skupštine opštine Blace.

"Nakon nasilnog oduzimanja mandata odbornici iz odborničke grupe SNS, sprovedenog uz flagrantno kršenje Zakona o lokalnim izborima, odbornici URS, DS S i SPS, uz pomoć dva odbornika DS, smenili su dosadašnje članove upravnih odbora iz Srpske napredne stranke", tvrdi se u saopštenju koje je potpisao predsednik OO SNS i aktuelni zamenik predsednika opštine Milan Miljković.

Odbornici SNS već duže vreme ukazuju na nenamensko trošenje budžetskih sredstava i veliki broj zloupotreba u vršenju vlasti što predstavlja direktno kršenje koalicionog sporazuma potpisanog prilikom formiranja skupštinske većine i nanošenje štete svim građanima opštine Blace, navedeno je u saopštenju.

"Kako naša ideja stvaranja nove i poštene Srbije počinje da živi sa najvišeg nivoa vlasti i kako smo čvrsto opredeljeni da se izborimo protiv korupcije i interesnih grupa, SNS uverava građane opštine Blace da će istrajati u toj borbi, vrlo brzo pobediti i ostvariti više ciljeve u koje svi polažemo nadu", kaže se u saopštenju.

"U tom smislu hitno pristupamo pravnim merama preko nadležnih organa kako bi smo sprečili navedene zloupotrebe o čemu će javnost biti redovno obaveštavana", navedeno je u saopštenju. Vladajuću koaliciju u Blacu čine DS S, URS, SPS i SNS, dok je u opoziciji DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: