Četvorka za Koridor 10 u Srbiji

Britanski "Internešnel asesment program" ocenio glavni pravac Koridora 10 u Srbiji četvorkom (5 je najbolja ocena), saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

19:08

Default images

Najvišu ocenu - peticu - organizacija IRAP, sa sedištem u Velikoj Britaniji, daje za pun profil autoputa, objašnjavaju u Ministarstvu za infrastrukturu.

"U pitanju su deonice autoputa Beograd - Novi Sad, Beograd - Šid i Beograd - Leskovac", izjavio je ministar Milutin Mrkonjić.

"Završetkom punog profila autoputa od Novog Sada do Horgoša ta deonica će dobiti maksimalnu ocenu - peticu", najavio je on.

Ministar je objasnio da su prilikom ocenjivanja, u studiji koju je finansirala Svetska banka, uzeti u obzir stanje putne infrastrukture i okruženja, saobraćajna signalizacija, ograničenje brzine i bezbednost putnika u vozilu.

"Internešenel roud asesment program" je neprofitna organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja, pored ostalih aktivnosti, vrši provere puteva u preko 50 zemalja sveta u cilju poboljšanja bezbednosti saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: