Utorak, 09.11.2010.

15:49

Još jedan centar za decu ulice u BG

Beograd je dobio još jedan dnevni centar za decu ulice, u ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Default images

Osim prostora u Krfskoj, sada je i Novi Beograd dobio mesto za mlade koji žive i rade na ulici.

Reč je o projektu Centra za integraciju mladih koji su pomogli gradski Sekretarijat za dečju zaštitu, sa milion i po dinara, i opština Novi Beograd, koja je obezbedila prostor u ulici Narodih heroja.

U ovom Dnevnom centru, koji je namenjen deci do 15 godina sa novobeogradske opštine, ona će moći da se okupaju, druže, obuku, dobiju topli obrok i učestvuju u raznim aktivnostima, ali neće moći da prespavaju.

Gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić kaže da je najveći broj dece koja žive na ulici upravo na Novom Beogradu.

“Sekretarijat za dečju zaštitu je sa Centrom za integraciju mladih putem konkursa za društvene i nevladine organizacije, osmislio jedan savremeniji topliji i humaniji vid rešavanja problema prosjačenja na ulicama Beogarda”, kaže ona.

“Naravno da smo uzeli opštinu Novi Beograd, budući da smo prema podacima kojima rapolažemo imali najviše dece na ulici koja su se bavila prosjačenjem na teritoriji opštine Beoegrad”, navodi Jovčićeva.

Predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković zahvalio se Sekretarijatu na podršci.

“Ja bih hteo da se zahvalim Sekretarijatu za dečju zaštitu zato što je prepoznao ovaj projekat kao bitan za našu opstinu. Mi smo dali ovaj prostor kako bi te aktivnosti bile moguće, međutim potrebno je bilo i finansirati te aktivnosti. To je nešto što je Sekretarijat uradio”, navodi on.

“Ova lokacija je relativno blizu jednog od najvećih mesta gde se takve stvari dešavaju. Nalazi se praktično u geografskom centru Novog Beograda, tako da je moguće da se do nje lako dođe”, objašnjava Milenković.

U prva tri meseca očekuje se najmanje 100 prijema, a Centar će raditi radnim danima od 8-18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: