Malovićeva: Pravosuđe je efikasno

Ministarka pravde Snežana Malović ocenila da je reformisano pravosuđe u Srbiji postalo efikasnije, što potvrđuje i presuda u slučaju napada na Velimira Ilića.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

12:18

Default images

Viši sud u Beogradu osudio je juče Dejana Stojadinovića na dve godine zatvora zbog fizičkog napada na lidera Nove Srbije u februaru. Ministarka pravde i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić potpisali su memorandum o saradnji u sprovođenju alternativnih sankcija.

Ministarka pravde Snežana Malović ocenila je da je reformisano pravosuđe u Srbiji jeftinije i efikasnije.

Ona kaže da su posle reforme mesečni rashodi na nivou svih pravosudnih organa smanjeni za 26 miliona dinara.

Kao primer efikasnosti sudova navodi presudu u slučaju napada na Velimira Ilića.

"Taj slučaj je opšte poznat javnosti i dobar je primer za prezentaciju novog reformisanog pravosuđa", rekla je ona.

Ministarka pravde i gradonačelnik Novog Sada potpisali su memorandum koji novosadskim sudovima omogućava da za dela poput posedovanja droga, sitnijih krađa, nanošenja lakših telesnih povreda izriču i rad u javnom interesu.

To znači da će oni kojima će biti izrečena ova presuda morati, narodski rečeno, da odrade svoju kaznu u nekoj javnoj instituciji.

To će, očekuje gadska vlast, u perspektivi doprineti smanjenju kriminaliteta u gradu.

Novi Sad je peti grad u Srbiji koji je potpisao ovakav menomarndum. Ministarka pravde i gradonačelnik Novog Sada su danas obišli i renovirane prostorije Višeg prekršajnog suda, prekršajnog suda i vanparničnog odeljenja novosadskog Osnovnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: