Dinkić sindikatima ponudio akcije

Mlađan Dinkić ponudio sindikatima zaposlenih u javnih preduzećima 2,5 odsto akcija javnih preduzeća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

17:04

Default images

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja ponudio je te akcije mimo 15 odsto besplatnih akcija koje bi bile podeljene svim punoletnim građanima Srbije. Dinkić je objasnio da će zaposleni koji ne žele akcije moći da odaberu novčani bonus, koji je tačno određen za svako preduzeće.

"Dajemo opciju zaposlenima i bivšim zaposlenima u javnim preduzećima da izaberu jedno od dva moguća rešenja. Jedno je da dobiju besplatne akcije u vrednosti od 2,5 odsto, a ne manje od 200 evra po godini staža. Druga opcija je novčani bonus koji se jednokratno isplaćuje nakon izvršene privatizacije. Bonus je drugačiji za svako pojedinačno preduzeće", rekao je Dinkić.

Predstavnik Konfederacije sindikata javnih preduzeća Aleksandar Pavlović nije želeo da kaže da li će sindikati prihvatiti ponudu, ali je rekao da je ona kvalitetnija od prethodne.

"Dobili smo jednu izmenjenu ponudu koja dobrim delom prati postojeći zakon. Ne bih se još sada izjašnjavao, mi ćemo to dati na naše organe. Ponuda je kvalitetnija nego što je bila, procenti malo bune, ali ostavili smo još prostora do ponedeljka da se čujemo sa ministrom pre nego što to bude otišlo na vladu", naveo je Pavlović.

U sindikatu su najavili da svi članovi obustavljaju štrajk, izuzev NIS-a u kome su protest najavili za vikend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: