NBS objavljue spisak banaka

NBS će objaviti spisak banaka koje u obračunu mesečnih rata za kredite koji su vezani sa stranu valutu ne uvažavaju jačanje dinara.

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2006.

08:03

Default images

Iako dinar u poslednje vreme jača, a po današnjem zvaničnom kursu Narodne banke Srbije jedan evro vredi 83 dinara, pojedine banke građanima u obračunu dinarske protivvrednosti mesečnih rata za kredite odobrene u deviznom znaku primenjuju kurs od čak 89,02 dinara za evro, saopštava danas NBS.

Centralna banka je preporučila građanima koji su se zadužili kreditima vezanim za stranu valutu, a otplaćuju ih u dinarima, da dobro provere svoje ugovore i da, ako uoče da banke nisu primenile kurs na dan otplate kredita koji je definisan ugovorom, traže objašnjenje od svojih poslovnih banaka.

NBS podseća građane da uočene nepravilnosti mogu besplatno da prijave Informativnom centaru NBS čiji je broj 0800 111 110.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: