Dobro za državnu zajednicu

Slobodan Samardžić ocenjuje da izveštaj Venecijanske komisije o referendumu u Crnoj Gori idu u prilog opstanku državne zajednice.

Izvor: B92

Nedelja, 18.12.2005.

16:59

Default images

Kao jedan od glavnih stavova, savetnik Vojislava Koštunic je naveo da je "ostao standard o 50 odsto birača plus jedan, kao potrebne većine da bi odluka na referendumu bila validna i legitmna".

"Komisija insistira na političkom sporazumu vlasti i opozicije, gde nijedna strana neće biti podređena, to se pre svega odnosi na opoziciju. Komisija je utvrdila i to da kada se i kako se donese odluka na referendumu, ona mora biti potvrđena u Skupštini Crne Gore aktom o promeni ustava. Naime, ako je odluka pozitivna, ako se većina izjasni za nezavisnost, to ima posledicu u promeni državnog statusa Crne Gore, a on se menja promenom Ustava, za koju je potrebna dvotrećinaska većina u Skupštini Crne Gore", kaže Samardžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: