Smederevu preti ekološka katastrofa

Smederevo bi mogla da zadesi ekološka katastrofa, ako dođe do pucanja cevi na hladnjači kombinata "Godomin".

Izvor: B92

Subota, 26.02.2005.

19:48

Default images

Predsednik Upravnog odbora Poljoprivrednog kombinata "Godomin", Zoran Zdravković, upozorio je da je ta hladnjača puna amonijaka. "Moglo bi doći do ekološke katastrofe zbog izlivanja osam tona amonijaka iz hladnjače, jer ne možemo da hladimo sistem pošto smo zbog duga isključeni sa mreže gradskog vodovoda", rekao je on agenciji Beta.

Zdravković je rekao da je takvu procenu dobio u pisanoj formi od tehničkog direktora i ljudi koji neposredno održavaju i nadgledaju rad hladnjače. Prema njegovim rečima, hladnjača ima arteški bunar koji treba da omogući potreban pritisak u slučaju izostanka vode iz gradske mreže, ali bunar više od godinu dana ne radi. "Dubinska pumpa za regulaciju pritiska arteškog bunara u petak je doneta sa opravke i od ponedeljka nam predstoji montiranje, odnosno uključenje reni bunara", rekao je Zdravković i dodao da je taj bunar rezerva i da niko ne zna koliko će ta pumpa izdržati.

Pomoćnik direktora "Vodovoda", Živoslav Avramović, međutim,  kaže da to preduzeće ne snosi odgovornost za stanje "Godominove" hladnjače, jer je rukovodstvo kombinata na vreme obavešteno da će im zbog duga od 11,2 miliona dinara, biti isključena voda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: