Zoran Petrović van životne opasnosti

Izvor: B92, Beta

Utorak, 29.06.2004.

16:06

Default images

Dežurni lekar za Kliničkog centra Novi Sad Svetozar Sečanj izjavio je da je Zoran Petrović van životne opasnosti.

"Pacijent je teško povređen, ali njegov oporavak teče zadovoljavajuće, s obzirom da je u pitanju treći postoperativni dan. Pacijent je van životne opasnosti i razgovorljiv je", rekao je Sečanj u utorak.
On je dodao da su Petrovićeve povrede teške i da ne želi da predviđa kako će se situiacija dalje razvijati.


Odbor za bezbednost Skupštine Vojvodine osudio je pokušaj svirepog ubistva Zorana Petrovića (37) u Temerinu.

"Nakon završetka istrage i utvrdjivanja motiva, Odbor će zauzeti konačan stav i utvrditi da li taj incident utiče na bezbednosnu situaciju", rekao je predsednik tog odbora Petar Ilić na sednici Skupštine Vojvodine. Na sednici Odbora je ocenjeno da je SUP Novi Sad reagovao "vrlo efikasno i krajnje profesionalno".

Član Odbora iz redova Demokratske stranke Srbije Velibor Radusinović insistirao je da se u Temerinu desio međunacionalni incident i da to treba da uđe u zaključak Odbora, što nije prihvaćeno. Načelnik odeljena policije SUP Novi Sad Dušan Lalić rekao je na sednici Odbora da policija za sada nema saznanja o motivima krivičnog dela.

Novosadska policija uhapsila je petoricu mladića mađarske nacionalnosti iz Temerina pod sumnjom da su pokušali svirepo ubistvo Zorana Petrovića (37), koji je pronađen u subotu ujutru kako leži na pijačnom trgu u Temerinu, sa džakom na glavi i drvenom palicom zabodenom u anus, bez garderobe, sa povredama glave i tragovima urina po odeći. Lekari novosadskog Kliničkog centra konstatovali su mu prelom 1vilice, jagodične kosti, desne slepoočnice, nagnječenje mozga, razderotinu na potiljku i povredu anusa, saopštila je policija.

Novosadski odbor Demokratske stranke Srbije najoštrije je osudio pokušaj svirepog ubistva Zorana Petrovića i uporedio ga sa zlostavljanjem Srbina Đorđa Martinovića na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: