DS i SPS u Leskovcu, Šabac još čeka

DS i SPS obezbedile su većinu u Skupštini Leskovca i konstitutivna sednica gradskog parlamenta biće zakazana za 1. jun. U Šapcu još nema dogovora.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 23.05.2012.

15:46

Default images

Polako se naziru obrisi toga kakve će lokalne vlasti u gradovima i opštinama u Srbiji biti posle lokalnih izbora 6. maja.

U Leskovcu će kao i do sada na vlasti biti DS i SPS.

U zajedničkom saopštenju predsednika gradskog odbora DS i aktuelnog gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i prvog čoveka SPS i aktuelnog predsednika Skupštine grada Živojina Stefanovića navodi se da će okosnicu buduće koalicije činiti te dve stranke.

Leskovačka skupština ima 75 odborničkih mesta. DS je na izborima 6. maja osvojila 22, a SPS 12 mandata.

Prema saznanjima agencije Beta, novu koaliciju činiće i dva odbornika Narodne partije Maje Gojković, koja je na izborima nastupala u koaliciji sa URS.

Računa se i na jednog odbornika Reformističke stranke, koja je takođe nastupala u okviru URS, i na jednu odbornicu URS, koja je prešla u DS.

Agenciji Beta je potvrđeno da su sinoć vođeni razgovori i sa predstavnicima Nove Srbije i Jedinstvene Srbije, koje imaju po četiri odbornika, ali dogovor nije postignut.

Jedan od funkcionera DS, koji je zahtevao anonimnost, rekao je da se neće dozvoliti ucene "malih" partija i izrazio uverenje da će vladajuća koalicija dan pre konstitutivne sednice imati više od 45 odbornika.
Grb Šapca
Dogovor o formiranju lokalne vlasti u Šapcu još nije postignut, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta krajem maja, jer bi 1. juna trebalo da bude održana konstitutivna sednica Skupštine grada.

"Kontakti i razgovori sa predstavnicima političkih stranaka su u toku", rekao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević (DS), čija lista je na lokalnim izborima osvojila najviše glasova.

Milošević je rekao da će konačna odluka biti doneta krajem maja, jer bi 1. juna trebalo da bude održana konstitutivna sednica.

"U ovom trenutku mogu da kažem samo da smo u kontaktu sa potencijalnim koalicionim partnerima, ali da konačna odluka još nije doneta", rekao je Milošević, dodajući da za DS jedino nije prihvatljiva saradnja sa SNS.

Na lokalnim izborima održanim 6. maja, najviše glasova osvojila je DS, kojoj je od 69 odbornika u lokalnom parlamentu pripalo 25 mandata, SNS je osvojila 14, URS 11, SPS osam, Preokret šest, a DSS pet mandata.

Milošević, koji je kandidat za gradonačelnika Šapca i u naredne četiri godine, do sada je osim funkcije prvog čoveka Šapca, bio i predsednik opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: