Prvi rezultati izbora na TV B92

Nakon zatvaranja birališta, u nedelju 6. maja u 20 sati, prve i ekskluzivne informacije iz CESID-a moći ćete da pratite na B92.

Info

Izvor: B92

Subota, 05.05.2012.

13:45

Default images

Posmatrači CESID-a i ovog puta će pratiti tok glasanja i moguće nepravilnosti na parlamentarnim, lokalnim, predsedničkim i pokrajinskim izborima koji se održavaju u nedelju 6. maja.

Sutra od 20 sati na našoj televiziji, u specijalnoj emisiji "Noć odluke", moći ćete prvi da saznate ekskluzivne rezultate izbora, na osnovu podataka koje su oni prikupili.

Hiljadu biračkih mesta je reprezentativni uzorak koji će tokom dana davati preciznu informaciju o odzivu glasača i, po zatvaranju biračkih mesta , projekciju prvih rezultata.

Marko Blagojević, programski direktor CESID-a, kaže da procene neće uključiti glasove sa Kosova jer se oni broje u Raškoj i u Vranju, pa će se na potpunu procenu raspodele mandata čekati do ponedeljka ujutru.

“Ovaj put će situacija biti nešto drugačija nego što je to ranije bio slučaj. Očekujemo da brzo po zatvaranju biračkih mesta, negde oko sat i po, imamo prve uslovne projekcije izbornih rezultata. Kada ćemo tačno objaviti prve projekcije, to u najmanjoj meri zavisi od nas. Pre svega zavisi od toga koliko brzo traje brojanje glasova na biračkim mestima. Ovaj put čekamo na predsedničke i na parlamentarne izbore da bismo objavili svoju procenu . To će trajati možda nešto duže nego što je ranije bio slučaj, ali očekujemo da ćemo u roku od sat i po imati te uslovne procene”, kaže on.

“B92 ćemo, međutim, direktno iz našeg računskog centra slati podatke, tako da će gledaoci TV B92 kako stvari sada stoje, biti u prednosti u odnosu na gledaoce drugih televizija i publike drugih medija,” objašnjava Blagojević.

Osim izbornih rezultata u specijalnoj emisiji "Noć odluke" moći ćete da vidite i prve reakcije političkih aktera, kao i atmosferu iz izbornih štabova i sa drugih najvažnijih mesta u zemlji, jer će vam sve to direktno sa terena prenositi naši reporteri.

Prvu analizu izbornih rezultata čućete od stručnjaka za ovu oblast sa kojima će razgovarati Ljubica Gojgić i Jugoslav Ćosić .

A na TV B92 sutra uveče moći ćete da vidite i prve izborne rezultate koje je prikupila i agencija Ipsos Stratedžik marketing.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: