Tadić: Rast izvoza preko automobila

Kandidat DS Boris Tadić kaže da će rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji kada automobili iz Kragujevca krenu na nemačko tržište.

Info

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

08:32

Default images

"Kada u drugoj polovini ove godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište, rast našeg izvoza će biti zasnovan na proizvodu vrhunske tehnologije u oblasti na koju su Nemci posebno ponosni - na automobilskoj industriji", napisao je Tadić u autorskom tekstu za izdanje dnevnog lista "Blic".

Tadić piše da će to biti "impuls" partnerskoj saradnji i s nemačkom automobilskom industrijom, posle energetike, mašinske i elektroindustrije.

Kako je naveo, srpska i nemačka industrijska tradicija je duža od jednog i po veka, a nemačke kompanije su u Srbiji poslednjih godina investirale stotine miliona evra, upravo u proizvodnju.

"Samo neupućene je iznenadio podatak da je Nemačka postala naš najveći spoljnotrgovinski partner i naše najvažnije tržište", piše Tadić.

Prema njegovim rečima, Srbija u Nemačku najviše izvozi mašine, mehaničke uredjaje, električne mašine i automobilske delove.

Kandidat DS za predsednika Srbije prisustvovao je u nedelju, 22. aprila u Hanoveru otvaranju Sajma tehnologije.

Na ovogodišnjem sajmu u Hanoveru 11 firmi iz Srbije ima zajedničcki štand. Na Sajmu koji traje do 27. aprila, učestvuje 5.000 izlagača iz 69 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: