Tramp šikanira: Nemci, to je tragedija, užas!

Svet ne prestaje da govori o kritikama Donalda Trampa koje je uputio Nemačkoj zbog Severnog toka.

Svet

Izvor: B92

Subota, 14.07.2018.

10:29

Tramp šikanira: Nemci, to je tragedija, užas!
(Foto: Getty images)

Kako je rekao američki predsednik, to daje Rusiji moć da nad energetikom Evrope.

"To je tragedija. Mislim da je strašna stvar kada dajete milijarde i milijarde dolara iz Nemačke prvenstveno ... u ruke Rusije ", rekao je Tramp na konferenciji nakon razgovora sa premijerkom Velike Britanije Terezeom Mej.

"Mislim da je to užasna stvar koju Nemačka radi. To je užasna greška. Kako možete da budete mirni kad neko ima tu vrstu moći nad vama ", rekao je američki predsednik.

Gasovod od 11 milijardi dolara koji bi trebalo da udvostruči postojeći godišnji kapacitet gasovoda Severni tok od 55 milijardi kubnih metara trebalo bi da proradi do kraja sledeće godine.

"Verujem da će Nemačka dobiti 50, 60 ili čak ... 70 odsto energije koja dolazi iz Rusije", rekao je Tramp, ukazujući na sve veću zavisnost Nemačke od ruskih energenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: