Iscurilo 800.000l nafte, oni hoće još cevi

Nadležni u u Nebraski odobrili su projekat Kistoun XL, uprkos curenju 800.000 litara nafte od pre nekoliko dana u obradiva polja.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

17:27

Iscurilo 800.000l nafte, oni hoće još cevi
(Foto: Thinkstock)

Projekat podrazumeva proširenje naftovoda kako bi se povećala količina nafte koju TransKanada sada transportuje kroz postojeću liniju cevovoda.

Predlog za proširenje naišao je na žestoko protivljenje aktivista za zaštitu životne sredine, američkih indijanskih plemena i nekih zemljoposednika.

S tri glasa za i dva protiv, regulatorna komisija NPSC odobrila je naftovod. To telo bilo je zaduženo da proceni da li je ruta bila u najboljem interesu države, ali, navodno nisu mogli da razmotre i rizik od izlivanja, jer je projekat već dobio dozvolu od Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: