Tramp: Lažne vesti, ali Nemci nam golemo duguju

Nemačka duguje velike novčane svote NATO-u, a SAD mora biti bolje plaćen za moćnu i skupu obranu koju osigurava Nemačkoj, napisao je Donald Tramp.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2017.

11:12

Tramp: Lažne vesti, ali Nemci nam golemo duguju
Foto: Getty images

Američki predsednik je na svom Tviter nalogu prvu poruku počeo tvrdnjom da je u petak u Vašingtonu imao "sjajan susret s nemačkom kancelarkom, iako su mnogi ocenili da je susret bio napet i da je istakao razlike između dvoje čelnika, posebno kada je reč o trgovini i imigracijama.

"Uprkos onome što ste saznali iz lažnih vesti. Imao sam sjajan susret s kancelarkom Angelom Merkel", napisao je predsednik u svojoj luksuznoj rezidenciji na Floridi, gde provodi vikend nakon kog se upustio u uobičajenu kritiku nemačkih troškova za obranu.

Merkel je na njihovu prvom susretu u petak uveravala američkog predsednika da će Nemačka povećati izdvajanje za obranu na 2 odsto BDP-a.

"Danas se obvezujemo na taj cilj od 2 odsto (BDP-a) do 2024.", rekla je na zajedničkoj konferenciji koja je istakla razlike između dvoje čelnika. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: