Svet

Petak, 30.09.2016.

19:28

Oporavak akcija Dojče banke, berze mešovite

Akcije nemačke Dojče banke su se popodne vratile u pozitivnu zonu, nakon što ih je širenje zabrinutosti u pogledu njene finansijske snage gurnulo "u crveno"

Izvor: Tanjug

Oporavak akcija Dojče banke, berze mešovite
(Foto: Thinkstock.com)

Tako se uzdrmao čitav bankarski sektor i globalne berze.

Oko 14:35 časova po Griniču, akcije Dojče banke su porasle za 0,5 odsto, na 10,93 evra, prenosi agencija Frans pres.

Frankfurtski indeks DAX je, takođe, ostvario zaokret i bio je u blagom plusu u popodnevnim časovima, dok su pariski KAK 40 i londonski FTSE zadržali gubitak od oko 0,5 procenata.

Bankarski sektor je danas pretrpeo najveći pad, uz sunovrat akcija francuskih banaka Sosijete Ženeral i BNP Paribe, španskog Santandera, italijanskog Unikredita i britanskog Barkliza.

U SAD, akcije su na otvaranju berze porasle, pa je tako 35 minuta od početka trgovanja, industrijski indeks Dau DŽons ojačao za 0,7 odsto, na 18.262,41 poena, širi S&P 500 za 0,5 odsto, na 2.161,65 poena, a tehnološki Nasdak za 0,4 odsto, na 5.288,09 poena.

Kada je reč o Aziji, akcije japanske banke Micubiši UG Fajnenšel grup su pale za više od dva odsto, a sidnejske Komonvelt banke za 1,5 odsto.

Nakon vesti da pojedini klijenti povlače novac sa računa, akcije najvećeg nemačkoj zajmodavca, Dojče banke, dramatično su pale jutros na Frankfurtskoj berzi, povukavši za sobom i ostale evropske banke i svetske berze.

Investitori su reagovali na vest da američko Ministarstvo pravde (DoJ) potražuje od Dojče banke 14 milijardi dolara, kao i na protivrečne izveštaje nemačkih medija o tome da će Berlin pružiti pomoć uzdrmanoj banci ako bude potrebno, što je od ponedeljka počelo da potkopava tržišnu vrednost te finansijske institucije, prenosi Frans pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: