Rusi sve gore sa EU - pad od 50 odsto

Suficit Rusije u trgovini sa Evropskom unijom prepolovljen je u prvih šest meseci tekuće godine u odnosu na isti period 2015. godine, na 29,1 milijardu dolara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

10:31

Rusi sve gore sa EU - pad od 50 odsto
Foto: Thinkstock

U prvoj polovini prošle godine, trgovinski suficit Rusije u robnoj razmeni sa EU iznosio je 58,6 milijardi dolara, prema objavljenim podacima ruske carinske službe, prenosi ruska agencija Tas s.

Spoljnotrgovinska razmena Ruske Federacije i članica EU je pala za 32,2 milijarde dolara, na 91,4 milijarde dolara u prvom ovogodišnjem polugođu u odnosu na 123,7 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, navodi se u izveštaju carinske službe.

Uvoz iz EU u Rusiju je iznosio 31,1 milijardu dolara, što je za 1,3 milijarde dolara manje, dok je vrednost ruskog izvoza u EU iznosila 60,3 milijarde dolara, što je za 30,8 milijardi dolara manje u odnosu na isti period prošle godine.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je izjavio da su polugodišnji budžetski prihodi Rusije za 11 odsto niži od očekivanja, kao i da će budžetski deficit biti iznad 3 odsto BDP-a ukoliko cena nafte bude ispod 50 dolara za barel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: