Ide bolje: Nokija ugovorila posao od 1,46 mlrd €

Finska kompanija Nokija potpisala je 1,36 milijardi evra vredan ugovor sa kineskom kompanijom Čajna mobajl o kreiranju "mreže u oblaku" za kineskog operatera.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2016.

08:25

Ide bolje: Nokija ugovorila posao od 1,46 mlrd €
(Foto: Getty images)

"Ugovorom se predviđa kreiranje besprekorne mreže koja će efikasnije zadovoljavati rastuće potrebe korisničke baze za prenosom podataka", navodi se u saopštenju Nokije, prenosi agencija Frans pres.

Ugovor su potpisali potpredsednik Čajna mobajla Li Huidi i direktor Nokija netvorksa u Nemačkoj Hans-Jurgen Bil na Kinesko-nemačkom ekonomskom forumu u Pekingu, i u prisustvu nemačke kancelarke Angele Merkel i kineskog premijera Li Kećijanga.

Nokija će, prema ovom ugovoru, obezbediti novu vrstu bazne stanice koja omogućava istovremeno korišćenje više radio tehnologija i podržava sve brzine prenosa od najstarijih do najnovijih.

Čajna mobajl je najveći mobilni operater na svetu, i jedan od tri operatera na kineskom tržištu, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: