Svet

Ponedeljak, 31.08.2015.

18:30

"Nećete izbeglice? Gubite pare"

Državama članicama EU koje ne prime dovoljan broj izbeglica treba smanjiti ili uskratiti finansijsku podršku, predlaže austrijska ministarka unutrašnjih poslova

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

"U evropskoj zajednici ne možete da birate samo ono što za vas predstavlja najbolju opciju", rekla je Johana Mikl Lajtner govoreći o zemljama koje su odbile da prime mnoge tražioce azila u trenutku kada se EU hvata u koštac sa najvećim prilivom migranata i izbeglica od Drugog svetskog rata, prenosi AFP.

Jedan od načina da se izvrši pritisak na države članice koje ne učestvuju u pravednoj podeli tereta bio bi "smanjenje ili uskraćivanje finansijske podrške", rekla je Mikl Lajtnerova nemačkoj televiziji ZDF.

"Evropa će ili pasti zbog pitanja izbeglica, ili će iz toga izaći snažnija kroz pravednu raspodelu izbeglica", istakla je ona.

Austrijska ministarka je rekla da podizanje ograde, kakvu Mađarska postavlja na granici sa Srbijom, nije rešenje, te da je ideja da će takav potez obeshrabiti izbeglice "samo iluzija".

Nemačka, koja očekuje da će primiti 800.000 tražilaca azila ove godine, što je četiri puta više nego 2014. i više nego ijedna druga članica EU, poziva na pravedniju raspodelu izbeglica među zemljama EU, podseća francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: