"Epl vredi duplo više, verujte"

Vrednost akcije Epla skočila je na Njujorškoj berzi nakon objavljivanja otvorenog pisma investitora Karla Ajkana u kome on ocenjuje Epl "izuzetno potcenjenim".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2015.

08:37

Default images
Foto: Beta, AP

Vrednost akcije Epla povećana je u popodnevnim satima u ponedeljak za 1,18 odsto, na 130,29 dolara i to je bila akcija kojom je najviše trgovano na Njujorškoj berzi.

Nakon razmatranja ogromnih uspeha Epla, smatramo da njegova akcija sada treba da vredi 240 dolara, piše Ajkan u otvorenom pismu izvršnom direktoru Epla Timu Kuku.

Ubeđeni smo da veliki institucionalni investitori, analitičari berze na Volstritu i mediji nastavljaju da pogrešno shvataju Epl, dodao je Ajkan, jedan od 10 glavnih investitora te kompanije.

Ajkan je objavio u februaru da poseduje oko 53 miliona akcija Epla čija sadašnja vrednost iznosi oko 6,8 milijardi dolara.

Vrednost akcije Epla povećana je za 25 odsto od kada je Ajkan prvi put objavio u oktobru da je ta kompanija potcenjena, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: