Grci za dan vratili 700 mil. EUR

Poverenje se vraća u Grčku zajedno sa bankarskim depozitima, nakon što je Atina uspela da izdejstvuje četvoromesečno produženje programa pomoći.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

11:53

Default images
Foto: Thinkstock

To je izjavio grčki ministar finansija Janis Varufakis u intervjuu za Blumberg TV i naveo da je nakon više nedelja povlačenja sredstava iz banaka, samo u utorak, dan nakon odobrenja produžetka programa, u grčke banke deponovano 700 miliona evra, prenosi Frans pres.

Od početka decembra, kada su zakazani izbori u Grčkoj, iz banaka u toj zemlji povučeno je više od 20 milijardi evra, navodi Blumberg.

Definitivno produženje programa međunarodne finansijske pomoći Grčkoj, posle pozitivne ocene Evrogrupe, treba da odobre i parlamenti zemalja članica Evrozone, a sutra će se izjasniti parlament Nemačke.

Dan uoči glasanja u donjem domu nemačkog parlamenta, danas su u svojevrsnom probnom glasanju u nemačkoj vladajućoj partiji, konzervativci kancelarke Angele Merkel velikom većinom podržali grčki program reformi i produženje finansijske pomoći toj zemlji, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: