"Otcepljenje Škotske nosi probleme"

MMF ocenjuje da bi eventualni izlazak Škotske iz Velike Britanije izazvao neizvesnost i negativne reakcije na tržištima.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

18:55

Default images

Odluka Škotske da izađe iz sastava Velike Britanije može izazvati kratkoročne negativne reakcije na tržištima zbog neizvesnosti oko budućih ekonomskih politika Škotske, upozorio je danas Međunarodni monetarni fond (MMF).

“Glavni neposredni efekat verovatno će biti neizvesnost u pogledu tranzicije na potencijalni novi i drugačiji monetarni, finansijski i fiskalni okvir u Škotskoj”, izjavio je portparol MMF-a, Bil Marej novinarima, i dodao da će dugoročni efekti zavisiti od odluka koje budu bile donete tokom tranzicionog perioda, prenosi agencija Rojters.

Rezultati najnovije ankete pokazali su da je prvi put većina stanovnika Škotske za nezavisnost od Velike Britanije, svega nekoliko dana uoči održavanja referenduma.

U ispitivanju koje je objavio Sandej tajms 51 odsto anketiranih je bilo za nezavisnost, a 49 protiv, ne uzimajući u obzir neodlučne birače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: