Soči: Privedena 33 srpska radnika

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) privela je 33 radnika iz Srbije, koji su radili na gradilištu u Sočiju, a za to nisu imali neophodna dokumenta.

Svet

Izvor: B92, Beta

Subota, 18.01.2014.

11:52

Default images

Radnici su privedeni juče, i dalje se nalaze u pritvoru, u FMS u Sočiju. Sa njima je u kontaktu ambasada Srbije u Moskvi.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Ambasada u Moskvi preduzimaju sve mere da bi pomogli srpskim radnicima privedenim u Sočiju, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

"Odmah po prijemu prvih informacija, Ministarstvo i Ambasada su se angažovali na ovom slučaju", kažu u Ministarstvu u Beogradu i dodaju da Ambasada u Moskvi "preduzima sve mere i u stalnom je kontatku sa svim nadležnim organima".

Kako je precizirano u Ministrastvu spoljnih poslova, konzul Srbije u Rusiji "angažovaće se na licu mesta", a u toku je prikupljanja informacija da bi se pomoglo državljanima Srbije u Sočiju.

Ministastvo će izveštavati javnost o svemu novom u ovom slučaju.

Diplomatski izvori su naveli da ne znaju sve okolnosti pod kojima su privedeni državljani Srbije i dodali da su na gradilištu privedeni i drugi strani radnici.

Za sada nije jasno koje će mere preduzeti ruska vlasti, ali se može očekivati da će strani radnici biti deportovani u skladu s ruskim zakonima.

Mere bezbednosti u Sočiju su poostrene pred Zimske olimpijske igre koje se održavaju februara, posebno zbog dva teroristička napada u Volgogradu uoči Nove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: