Sisko investira u Rusiju

Multinacionalna firma za proizvodnju telekomunikacione opreme Sisko investiraće milijardu dolara u razvoj visoke tehnologije u Rusiji.

Svet

Izvor: Beta, AP

Četvrtak, 24.06.2010.

08:55

Default images

To je je danas rekao izvršni direktor te kompanije Džon Čejmbers posle razgovora sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim.

Medvedev je danas na početku zvanične posete SAD, bio u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji i posetio sedište Siska u San Hoseu.

Ruski predsednik je istakao da želi da unese više visokotehnoloških inovacija u rusku ekonomiju koja zavisi od nafte, i da želi da stvori rusku Silicijumsku dolinu u Skolkovu, nedaleko od Moskve.

Direktor Siska je dodao da njegova kompanija namerava da u Skolkovu izgradi svoj drugi svetski centar za razvoj tehnologije.

Predviđeno je da Medvedev tokom posete američkoj zoni najsavremenije industrije kod San Franciska, poseti i sedište proizvođača kompjutera Epl (Apple Inc).

Ruski predsednik je jutro proveo u sedištu internet društvene mreže Tviter u San Francisku, a sutra će u Vašingtonu razgovarati sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: