Brasels erlajnz uskoro Lufthanzin

Nemačka Lufthanza će preuzeti belgijskog avioprevoznika "Brasels erlajnz", potvrdile su obe kompanije.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2008.

10:37

Default images

Velika nemačka aviokompanija, kao prvi korak, namerava da plati 65 miliona evra za preuzimanje 45 procenata "Brasels erlajnza", koje drži "SN holding". Lufthanza može da preuzme ostatak akcija u periodu izmedju 2011 i 2014. godine po tržišnoj ceni koja neće premašiti 250 miliona evra.

Izvršni direktor Lufthanze Volfgang Majerhiber je odbacio nagađanja da bi ta kompanija mogla da učestvuje u nadmetanju za preuzimanje prevoznika kao što su "Ostrijen erlajnz", SAS, ili Alitalija. Majerhiber je naglasio da će "Brasels erlajnz" poslovati kao "dosta nezavisna kompanija" u okviru grupacije Lufthanza i dodao da se njegova firma nalazi u "relativno dobrom stanju", u odnosu na druge prevoznike koji se bore sa gubicima zbog poskupljenja goriva.

"Brasels erlajnz", koji je osnovan 2001. godine posle bankrota Sabene i kasnije se udružio sa "Virdžin ekspresom", ima oko tri hiljade zaposlenih i prošle godine je prevezao 5,8 miliona putnika. Leti uglavnom ka evropskim detinacijama i ima jednu liniju ka Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

17 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: