Svet

Četvrtak, 14.04.2011.

13:42

Kazne zbog nameštanja cena praška

Evropska komisija kaznila je Prokter i Gambl i Unilever globom od ukupno 315 miliona evra zbog nameštanja cena praška za veš zajedno sa Henkelom u 8 država EU.

Izvor: Beta

Default images

Ove tri kompanije, kao vodeći proizvođači praška za pranje veša u Evropi, radile su na učvršćivanju svojih tržišnih pozicija i dogovarale su cene.

Prokter i Gambl će platiti 211,2 miliona evra, a Unilever je kažnjen sa 104 miliona evra. Obe kompanije su uspele da smanju globu jer su sarađivale sa istragom Komisija kaže da je Henkel izbegao kaznu zato što je prijavio kartel koji je trajao od januara 2002. godine do marta 2005.

Kartel je pokrivao tržišta Belgije, Francuske, Nemačke, Grčke, Italije, Portugala, Španije i Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

13 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Podeli: