Svet

Sreda, 14.01.2015.

12:59

Er Frans u problemu - 5.000 otkaza?

Rukovodstvo francuskog avio-prevoznika, Er Frans, zbog slabljenja konkurentnosti predviđa novi plan smanjenja broja zaposlenih za ovu godinu.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema informacijama do kojih je došao francuski list Figaro, ova kompanija mogla bi u tekućoj godini da otpusti blizu 5.000 zaposlenih, od ukupno 96.000.

Iz direkcije Er Fransa nisu želeli da potvrde ni broj ugroženih radnih mesta, ni rok u kome bi se ta mera sprovela.

Isti izvor podseća da je kompanija prilikom saopštavanja poslovnih rezultata, 18. decembra prošle godine, istakla da su mere dodatnih smanjenja troškova i broja zaposlenih u razmatranju.

O novom planu redukcije zaposlenih još nije razgovarano sa sindikatima, čiji predstavnici kažu da su svesni jaza u konkurentnosti prema drugim vodećim avio-kompanijama, ali bi bilo "suviše jednostavno povećati konkurentnost smanjenjem zaposlenosti".

List navodi da je u utorak Er Frans svojim sindikatima predstavio komparativnu analizu konkurentnosti koja otkriva da je Er Frans po tom kriterijumu daleko iza Lufthanze, kao i kompanije IAG (Britiš ervejz i Iberija), a čak i iza holandske grupe KLM, koja je njegova sestrinska firma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

21 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

5 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: