Palma tražio plate veće 10%, Štraus klimnuo glavom

Predsednik skupštine Jagodina Dragan Marković pozvao je rukovodstvo austrijske kompanije "Porr Veber i Verner" da poveća plate radnicima za 10 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

09:05

Palma tražio plate veće 10%, Štraus klimnuo glavom
Foto: Tanjug, arhiva

"U Srbiji je običaj da se za deset godina rada dodeljuju ručni satovi, a pošto ja ovde ne vidim nijedan sat, pozivam generalnog direktora kompanije "PORR", Karl Hajnca Štrausa, da za deset godina rada u Srbiji, poveća radnicima u Srbiji plate za deset odsto” izjavio je Marković na svečanosti u Jagodini.

Na poziv Markovića, Štraus je pozitivno reagovao, klimnuo glavom u znak odobravanja, što je potvrdio generalni direktor PORR Umveltehnik, Željko Vocinkić.

“Preveo samo to što je Marković rekao generalnom direktoru kompanije gospodinu Štrausu i on je rekao da će to tako i biti, a mi svoja obećanja ispunjavamo" kazao je Vocinkić.

Marković je rekao da su Jagodina i Leskovac stekli uslov za ulazak u EU jer je reč o gradovima gde kompanija PORR Veber i Verner ima izgrađene reciklažne centre.

"Za ulazak u EU najvažnije je ispuniti ekološke standarde, a Jagodina i Leskovac su u saradnji sa kompanijom PORR to uradili" rekao je Marković.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zahvalio se na saradnji austrijskoj kompaniji i pozvao i ostala mesta u Srbiji da se priključe toj "velikoj porodici".

Štraus je čestitao je svim zaposlenima u Srbiji i poslovnim partnerima na odličnoj saradnji.

Svečanosti u Jagodini prisustvovao je i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Kompanija PORR Veber i Verner, bavi se odlaganjem i reciklažom otpada, u Srbiji zapošljava 500 radnika i prisutna je u 15 gradova i opština, gde njihove usluge koristi 600.000 građana.

U svetu, krovna kompanija PORR sa sedištem u Beču, zapošljava 18.000 radnika, osnovana je 1869, godine u Beču, a u Srbiji je počela sa radom, na današnji dan 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: