BG: Nestaje "divlje ruglo", niču širi trotoari

Na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice počelo je rušenje ilegalnih objekata, umesto kojih će biti postavljene zelene površine i prošireni trotoari.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.08.2017.

16:21

BG: Nestaje
Foto: Grad Beograd

Pre početka rušenja, gradski urbanista Milutin Folić je novinarima rekao da nelegalni objekti na tom mestu sužavaju trotoar, ometaju kretanje građana ali i sakrivaju pogled na jednu od, prema njegovim rečima, najlepših zgrada Beograda.

"Vrlo je važno da javne površine koje su 90-tih godina okupirane divljim objektima, konačno budu privedene nameni i da sa javnih površina uklonimo to ruglo koje zauzima mesto parkićima i igralištima za decu", kaže Folić.

On je pohvalio čelnike opštine Palilula jer su prepoznali nameru gradske uprave da se javne površine "očiste i vrate svim građanima", te naveo da je na toj opštini već uklonjeno 40 ilegalnih objekata.
Foto: Grad Beograd
"Reč je o objektima u Ruzveltovoj i Ulici Mije Kovačeviće, to su ulice koje se trenutno rekonstruišu, a onda će se i javne površine oko njih očistiti", kaže Folić i dodaje da će se tu naći sadržaji koji su neophodni svim građanima a ne "povlašćenim pojedinicima".
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
Ovaj trend je već prisutan na opštinama Savski venac i Vračar, pa je Folić podsetio da je srušena apoteka koja je se nalazila "usred Karađorđevog parka" i umesto nje je sada na tom mestu javna česma.

Folić je rekao da je uklonjen niz objekata na uglu Birčaninove ulice i Bulevara Oslobođenja, a da će se i na tom potezu naći zelene površine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: