"Najniža nezaposlenost u poslednjih 20 godina"

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je da je stopa nezaposlenosti u Srbiji najmanja u poslednjih 20 godina, zahvaljujući Zakonu o radu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

19:08

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Ona je naglasila i da je Zakon o radu "hrabro" usvojila vlada koju je vodio Aleksandar Vučić.

Ona je, tokom skupštinske rasprave, iznela podatak da je u poslednjem kvartalu 2016. godine nezaposlenosti bila 13 odsto, što je najmanja stopa u poslednjih 20 godina.

Da li je velika, jeste. Da li je bilo bolje? Možda pre pre 25 godina”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da pre donošenja važećeg Zakona o radu, takav akt niko nije smeo da usvoji zbog populizma, dok to nije učinila vlada predsednika Aleksandra Vučića, u kojoj je Aleksandar Vulin bio ministar za rad.

Zahvaljujući tom zakonu danas imamo najnižu stopu nezaposlenosti u poslednjih 20 godina u Srbiji, a u poslednjem, četvrtom kvartalu 2016. godine iznosila je 13 odsto”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je 2012. godine stopa nezaposlenosti bila 25,9 odsto.

Zakon o radu koji je hrabro usvojila vlada, a zatim i Skupština, na inicijativu ministra Vulina, dovela je do ovoga”, rekla je Brnabić.

Mandatarka je dodala da je izvoz u martu dostigao skoro 1,5 milijadri evra, šsto je veći nego ikada mesečni obim u Srbiji.

Navela je i da su u prvom kvartalu investicije povećane za deset odsto.

To su stvari koje ne možemo da sporimo, rekla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: